Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Garnalen
  5. Verse loempia met Hollandse garnalen

Verse loempia met Hollandse garnalen

Door: Smulweb

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2018

Ingrediënten 2 personen


- 6 rijstvellen voor springrolls
- 100 g Hollandse garnalen
- 50 g kiemgroenten
- 100 g gesneden rode kool
- 100 g wortelreepjes of bospeen
- 1 avocado
- ¼ komkommer
- 3 el olijfolie
- 2 el azijn
- 1 el verse dille
- 1 el sesamzaad
- snufje zout en peper



Verse loempia met Hollandse garnalen. Laat je verassen door dit waanzinnige recept van Mathijs Vrieze.

In september, de maand van de Hollandse garnaal, voer dit jaar het allerkleinste Hollandse garnalenrestaurant door Nederlandse wateren. Aan boord lieten chefs Estée Strooker (24Kitchen), Mathijs Vrieze (RTL4) en Hugo Kennis (24Kitchen) Nederland zien hoe makkelijk en lekker het is om te variëren met Hollandse garnalen. Op het menu stonden uitsluitend gerechten met een glansrol voor deze MSC-gecertificeerde, kleine smaakmaker. Deze tour door Nederland leverde negen verrassende en bijzonder lekkere recepten op die binnen een half uur op tafel staan. Op www.hollandsegarnaal.nl zijn alle recepten van de drie betrokken chefs te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Hollandse komkommer gazpacho, een hartige cheesecake of een niet te versmaden gnocchi met gepofte paprikasaus en topping van Hollandse garnaal. Omdat Hollandse garnalen het hele jaar verkrijgbaar zijn in viswinkels en supermarkten, kun je ieder seizoen met deze Hollandse held uit de voeten. Afzender: Het Nederlands Visbureau
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bereid de vulling voor, door de rauwkost (kiemgroenten, rodekool en wortelreepjes of bospeen) op een rij klaar te leggen, de komkommer in repen en de avocado in partjes te snijden.Neem een rond rijstvel en laat deze ca. 1 minuut wellen in lauwwarm water tot het vel slap is. Wel steeds één rijstvel tegelijk.

2. Leg het vel op de Snijplank en besprenkel met een snufje zout. Beleg het middelste vierkant met wat Hollandse garnaaltjes.
3. Verdeel daarna de rauwkost. Voor het mooiste effect verdeel je de rauwkost op kleur over de rijstvellen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna de loempia strak op.

4. De frisse kruidige dressing maak je van olijfolie, azijn, verse gehakte dille, sesamzaad en een snuf zout en peper. Even roeren en klaar.Snijd de loempia's doormidden.

5. Schep telkens voor elke hap een klein lepeltje dressing op je loempia.

Tags, , , ,

Bron

Mathijs Vrieze via www.hollandsegarnaal.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top