Witlofstamppot met spekjes en appel
- Goedkoop en snel, Bijgerecht
- 20-30 min.
Ook ík heb wel eens van die dagen dat ik weinig tot geen inspiratie heb ;)
Ik had zin in een stamppot en kwam op Internet dit recept tegen met precies de ingrediënten die ik nog in huis had.
Ik heb het een klein beetje aangepast maar de eer gaat deze keer naar 'Leuke Recepten'.
Ingrediënten 2 recipe.people
- 500 gram kruimige aardappelen- 2 stronken witlof
- 125 gram spekreepjes
- 1 appel
- 1 sjalot
- 50 gram geraspte kaas
- klont boter
- scheut melk
- 1 el mosterd
- peper, zout en nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 638,57 kcal |
Koolhydraten | 63,02 g |
Eiwitten | 25,15 g |
Vetten | 29,78 g |
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in +/- 15 minuten gaar en giet ze af.
- Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan een beetje krokant.
- Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern, voeg de gesneden witlof toe aan de spekjes en bak het kort mee.
- Stamp de aardappels fijn en voeg boter, melk, geraspte kaas, mosterd, peper, zout en nootmuskaat toe.
- Schep dan de spekjes met de witlof er door.
- Snijd de appel ik kleine blokjes en snipper de sjalot, schep deze er op het laatst doorheen.
Bron
Leuke Recepten, in eigen keuken gemaakt en aangepast.