Witlofstamppot met spekjes en appel

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

  • Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

  • Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

  • Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

  • Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

  • Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

  • Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

    Witlofstamppot met spekjes en appel

Ook ík heb wel eens van die dagen dat ik weinig tot geen inspiratie heb ;)
Ik had zin in een stamppot en kwam op Internet dit recept tegen met precies de ingrediënten die ik nog in huis had.
Ik heb het een klein beetje aangepast maar de eer gaat deze keer naar  'Leuke Recepten'. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
- 500 gram kruimige aardappelen
- 2 stronken witlof
- 125 gram spekreepjes
- 1 appel
- 1 sjalot
- 50 gram geraspte kaas
- klont boter
- scheut melk
- 1 el mosterd
- peper, zout en nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 638,57 kcal
Koolhydraten 63,02 g
Eiwitten 25,15 g
Vetten 29,78 g

Bereidingswijze

- Kook de aardappelen in +/- 15 minuten gaar en giet ze af.
- Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan een beetje krokant.
- Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern, voeg de gesneden witlof toe aan de spekjes en bak het kort mee.
- Stamp de aardappels fijn en voeg boter, melk, geraspte kaas, mosterd, peper, zout en nootmuskaat toe.
- Schep dan de spekjes met de witlof er door.
- Snijd de appel ik kleine blokjes en snipper de sjalot, schep deze er op het laatst doorheen.

Bron

Leuke Recepten, in eigen keuken gemaakt en aangepast.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Doorsturen

Home Recepten