Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardappelpu­ree met ro­de pa­pri­ka

Aardappelpu­ree met ro­de pa­pri­ka

Door: marcdepester

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2018

Ingrediënten 4 personen


3 rode paprika's
1 kg aardappelen (kruimig, geschild)
1 teen knoflook (fijngesneden)
5 el olijfolie extra vierge


Verder heb je nodig


Bakpapier,
blender of staafmixer, pureestamper


Feestelijk, lekker en makkelijk te bereiden deze aardappelpuree met rode paprika uit de oven.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven op 200 °C.
-Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min.
-Neem uit de oven, doe ze in een plastic zak en knoop die dicht. Laat de paprika's 20 min. rusten.

-Kook ondertussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
-Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het velletje van de paprika's. Pureer ze in de Blender of met de staafmixer.
-Giet de aardappelen af en stamp ze met de paprika, de knoflook en de olie tot een fijne puree met de pureestamper.
-Breng op smaak met peper en zout.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top