Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Cro­que Bu­vet­te

Cro­que Bu­vet­te

Door: marcdepester

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2018

Ingrediënten 4 personen


2 el ongezouten boter (of margarine)
2 el tarwebloem
180 ml halfvolle melk
2 el dijonmosterd
8 sneetjes witbrood
4 plakken yorkham
90 g geraspte Zwitserse gruyère (kaas)
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
4 middelgrote eieren


Verder heb je nodig


Bakpapier
bakplaat


Tosti met bechamelsaus en ei: een heerlijk verwenrecept van restaurant Buvette in New York.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Smelt voor de bechamelsaus 1,5 el boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur en meng de bloem erdoor. Laat in 3 min. gaar worden. Voeg de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Roer de dijonmosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

-Leg de sneetjes witbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de bechamelsaus. Verdeel over de helft ervan de plakken yorkham en 1/3 van de geraspte Zwitserse gruyère.
-Dek af met de onbelegde sneetjes met de bechamelsaus naar boven.
-Bestrooi met de Provençaalse kruiden en 1/3 van de geraspte gruyère.
-Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.

-Smelt ondertussen de rest van de boter in twee koekenpannen en bak hierin de eieren.
-Neem de croque buvette uit de oven.
- Leg de (spiegel)eieren erop en bestrooi met de rest van de geraspte gruyère.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top