Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Zwit­ser­se kaas­fon­due

Zwit­ser­se kaas­fon­due

Door: marcdepester

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2018

Ingrediënten 4 personen


1 teen knoflook
1 el maizena
400 ml droge witte wijn
1 el citroensap
500 g geraspte Franse gruyère kaas
300 g geraspte emmentaler
2 el kirsch
1 mespunt gedroogde nootmuskaat


Verder heb je nodig


Kaasfondue pan


Met gruyère en emmentaler kaas. Vanavond gaan we kaasfonduen!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de caquelon of pan in met de knoflook.
-Roer de maizena met wat wijn tot een glad mengsel. Schenk in de caquelon en voeg de rest van de wijn toe.
-Breng aan de kook.
-Voeg het citroensap toe.
-Roer de kaas er in porties door tot een gladde, dikke fondue.
-Voeg de kirsch, nootmuskaat en peper naar smaak toe.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top