Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Klas­sie­ke Zwit­ser­se ra­clet­te

Klas­sie­ke Zwit­ser­se ra­clet­te

Door: marcdepester

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2018

Ingrediënten 4 personen


4 vastkokende aardappelen (groot)
4 plakken raclettekaas
12 zure augurken (augurkjes)
4 el zilveruitjes
4 plakken rauwe ham
1 snufje paprikapoeder


Verder heb je nodig


Gourmetstel


Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Boen de aardappelen schoon en kook ze in ca. 20 min. in de schil gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd dan ongeschild in plakken.
-Rangschik de plakken aardappel en kaas op een bord.
-Zet een kom met de augurkjes en zilveruitjes ernaast.
-Leg, aan tafel, een plak kaas in het pannetje en laat het smelten onder het grillelement.
-Warm 1/4 van de aardappelplakken op de grillplaat op.
- Leg de aardappelplakken naast elkaar op een bord, leg een plak ham erop en schep de gesmolten kaas erop.
-Bestrooi de kaas licht met paprikapoeder en peper.
-Schep wat augurkjes en zilveruitjes naast het raclettegerecht.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top