Flammkuchen met blauwe kaas, cranberry's en rode ui
- Wereld, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-09-2018
Met flammkuchen kun je eindeloos varieren. De blauwe kaas, cranberry's en rode ui maken deze variant perfect voor het nieuwe seizoen. Lekker met een bokbiertje of een glas rode wijn bij de openhaart. Eet smakelijk!
Ingrediënten 4 personen
200 g crème fraîche1 ei
versgemalen peper en zout
260 g vers tante Fanny flammkuchen deeg
2 el gedroogde cranberry's
125 g blauwe kaas, verkruimeld
50 g walnoten
1 rode ui, in ringen gesneden
2 takjes verse peterselie, gesneden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 562,75 kcal |
Koolhydraten | 38,29 g |
Eiwitten | 16,31 g |
Vetten | 58,48 g |
Benodigdheden
BakplaatBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de crème fraîche, het ei en de versgemalen peper en zout in een bakje en klop deze los met een vork.
3. Bak de bakplaat en rol hier het flammkuchendeeg over uit. Onder het deeg zit al een vel bakpapier.
4. Smeer het creme fraiche mengsel uit over het deeg. Verdeel hier vervolgens de gedroogde cranberry's, blauwe kaas, walnoten en rode ui over.
5. Plaats de bakplaat met de flammkuchen ongeveer 20 minuten in de oven.
6. Haal de flammkuchen uit de oven en strooi er de peterselie over heen. Snijd in stukken en serveer.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties