Aardbeicruffins

  • Wereld, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2018
  • Aardbeicruffins

    Aardbeicruffins

    Aardbeicruffins

Croissant meets muffin! Deze overheelijke cruffin is een uitvinding uit Australië en een echte must try!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 el zachte boter
kaneelpoeder
6 tl suiker
1 blik croissantdeeg voor 6 croissants koeling
2 el custard van custardpoeder
125 g aardbeien schoongemaakt in plakjes
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinvorm

Bereidingswijze

1. Vet 6 holtes van een muffinvorm royaal in met de boter. Meng ½ tl kaneelpoeder met de suiker. Schep 1 tl kaneelsuiker in elke holte en draai met de vorm om de holtes met de suiker te bedekken. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

2. Rol het deeg uit en verdeel het in 3 rechthoeken (laat steeds 2 driehoeken aan elkaar). Snijd de rechthoeken in de lengte doormidden, zodat je 6 smalle repen krijgt.

3.Bestrijk 1 reep deeg met een dun laagje custard, maar laat aan een lange zijde 1 cm deeg vrij. Verdeel 1⁄6 van de plakjes aardbei over de custard en laat ze iets over de rand uitsteken. Bestrooi de aardbeien met een snufje kaneelpoeder. Rol het deeg vanaf een korte zijde op en knijp daarbij de vrije deegrand van de lange zijde samen tot een bodem.

4. Zet het rolletje met de bodem naar beneden in een muffinholte en maak op dezelfde manier de overige cruffins. Bak 15-20 minuten in de oven tot ze gerezen en mooi goudbruin zijn. Serveer bestrooid met poedersuiker

Bron

Foodies magazine

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten