Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Chorizo bolognese met mozarella

Chorizo bolognese met mozarella

Door: Ninkatb

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2018

Ingrediënten 4 personen


500 gr chorizo worst
1 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
¼ tl chilivlokken
2 knoflookteentjes, geperst
Zeezout en peper naar smaak
125 ml rode wijn
blikje tomatenblokjes á 400 gram
2 el bruine suiker
4 personen tagliatella
250G buffel mozzarella, gescheurd.


Verder heb je nodig


Hakmolen of een mes
pan voor de saus
pan voor de pasta

Chorizo bolognese

Deze variatie op de klassieke bolognese is een echte aanrader! Bomvol smaak door de chorizo en de rode wijn en afgemaakt met wat mozarella. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maal de chorizo fijn tot een gehakt en zet deze opzij.
2. Verhit olie in de pan en bak de rozemarijn voor 30 seconde of totdat ze knapperig zijn en zet opzij.
3. Voeg de chorizo, chili, knoflook, zout en peper aan de pan toe en bak dit voor 3-4 minuten tot het gebruind is. Voeg de wijn toe en bak dit voor 30 seconde mee. Voeg de tomaten en suiker toe, roeren en laat het geheel sudderen met de deksel op de pan. Doe dit voor 5-6 minuten tot het vocht iets verminderd is.
4. Terwijl het chorizo mengsel pruttelt maak je de pasta klaar. Kook deze volgens de verpakking. Bewaar 125 ml van het kookvocht en voeg deze aan het chorizo mengsel toe en roer goed door.
5. Serveer de pasta met de saus en garneer het met gescheurde mozzarella en de knapperige rozemarijn.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Serveer deze pasta met wat salade voor een fris element!

Bron

Donna Hay



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ninkatb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top