Draadjesvlees op Aziatische wijze

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2018
  • Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

  • Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

  • Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

  • Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

  • Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

  • Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

    Draadjesvlees op Aziatische wijze

Niets is lekkerder dan draadjesvlees, probeer het op deze Aziatische wijze met sojasaus! Boordevol smaak en worteltjes die in je mond smelten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1,8 kilo runderriblappen of sukadelappen
2 el zonnebloemolie
3 stukken gember, geschild
2 medium uien, dun gesneden
5 teentjes knoflook, geperst
475 ml rundvleesbouillon
80 ml shaoxing rijstwijn of droge sherry
3 el sojasaus
1 el donkere sojasaus
2 tl suiker
5 medium wortels
3 lente ui in wat grovere stukken gesneden
1½ el maizena, opgelost in 60 ml water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gietijzeren pan

Bereidingswijze

1. Dep het vlees droog. Verhit de olie in de pan op medium hoogte. Voeg het vlees toe en schroei het dicht aan beide zijde tot het gebruind is.
2. Voeg de gember toe en bak deze even mee. Voeg de ui, knoflook, bouillon, wijn, sojasaus, donkere sojasaus en suiker toe. Laat dit koken. Doe het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het 1 uur en 30 minuten sudderen.
3. Voeg na anderhalf uur de wortels toe en roer het door. Doe de deksel op de pan en laat het een uur sudderen.
4. Na een uur de deksel er af halen en de lente ui en het maizena papje toevoegen. Laat het pruttelen en roer het voorzichtig door tot de saus ingedikt is en de lente ui iets gegaard.

Serveer het vlees met rijst!

Bron

thewoksoflife

Serveertip

Lekker met rijst!

Laatste reacties

Ninkatb avatar
Ninkatb 04-02-2019

Wat fijn om te horen Ria! Het is altijd weer genieten met dit recept. Gr Ninka

riawes avatar
riawes 04-02-2019

Dag Ninka Gisteren je heerlijke gerecht gemaakt . Het was geweldig lekker komt zeker snel weer een keer op tafel. Groet van Ria.

Ninkatb avatar
Ninkatb 01-02-2019

Hoi Anja, donkere sojasaus is dikker, zoeter en minder zout van smaak dan gewone/lichte sojasaus. Het gaat in dit recept om Chinese sojasauzen en deze zijn makkelijk bij de toko te verkrijgen! Ook verschillen de smaken tussen bijvoorbeeld Chinese, Japanse en Indonesische sojasauzen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Gr Ninka

AnjaB185 avatar
AnjaB185 31-01-2019

Wat is het verschil tussen donkere sojasaus en gewones sojasaus?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten