Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Steamed buns met Chinese speklapjes

Steamed buns met Chinese speklapjes

Door: Ninkatb

  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2018

Ingrediënten 4 personen


3 tenen knoflook, fijngesneden
2 rode pepers in ringen
1 potje char siu saus a 175 ml
300 g minute speklapjes
1 winterpeen
1 komkommer
4 el sesamolie
2 el vissaus
2 el limoensap (vers of flesje)
250 g zelfrijzend bakmeel + extra voor bestuiven
snufje zout
1 tl bakpoeder
200 ml melk
koriander


Verder heb je nodig


Ovenschaal
stoommandje
bakpapier

Steamed buns met Chinese speklapjes
Steamed buns met Chinese speklapjes

Deze gestoomde broodjes zijn makkelijker dan je denkt! Maak de broodjes vooraf en bereid het varkensvlees wanneer je wilt eten. Een gegarandeerd succes!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip bakpapier in vierkantjes van 7 X 7 cm.

2. Snijd de speklappen in 4 stukjes. Meng de 3 tenen knoflook, 1 gesneden peper en de char siu saus bij elkaar en marineer de speklappen hier mee. Laat dit 30 minuten marineren.

3. Maak de komkommer en de wortel schoon. Maak hier mooie slierten van met de dunschiller.
Meng 2 EL sesamolie met de vissaus en het limoensap en voeg dit aan de komkommer en wortel toe. Schep om en laat het staan tot later gebruik.

4. Bak de speklapjes 30 minuten in de oven. Keer de speklapjes halverwege.

5. Om de broodjes te maken meng je het zelfrijdend bakmeel met het zout, de bakpoeder en het melk. Mix het tot een samenhangend geheel.

6. Bestrijk het werkblad met zelfrijzend bakmeel en verdeel het deeg in 12 bolletjes. Neem het bolletje in de hand en druk er een ovaal van. Leg het deeg ovaaltje op het bakpapier en bestrijk de helft met sesamolie. Vouw het deeg dubbel. Herhaal deze stap tot alle bolletjes op zijn.

7. Breng een laag water aan de kook en plaats hier de stoommand boven. Afhankelijk van de grootte van de mand plaats je de broodjes er in. Zorg dat er iets ruimte over is omdat de broodjes nog wat groter worden. Stoom de broodjes in 10 minuten gaar.

8. Om de steamed bun samen te stellen pak je een broodje, doe je er een stukje spek tussen, wat salade er op en garneer je het als laatste met extra peperringetjes en koriander.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Ook kun je de ingredienten op tafel neerzetten en kan iedereen zijn eigen broodje samenstellen!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ninkatb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top