Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Steamed buns met char siu varkensvlees

Steamed buns met char siu varkensvlees

Door: Ninkatb

  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2018

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook
4 cm verse gember
4 el Char siu saus (bij de toko of Albert Heijn)
300 g speklapjes
½ grote winterpeen
½ komkommer
4 el sesamolie
1 el vissaus
2 el limoensap
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
1 tl bakpoeder
200 ml halfvolle melk
1 el bloem om te bestuiven

Garnering:
Rode peper in ringen gesneden
Koriander


Verder heb je nodig


Ovenschaal (20 x 20 cm)
stoommandje
bakpapier

Steamed buns

Deze gestoomde broodjes zijn makkelijker dan je denkt! Maak de broodjes vooraf en bereid het varkensvlees wanneer je wilt eten. Een gegarandeerd succes!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd voor de marinade de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng met de char siu sauce. Schep de speklapjes in de Ovenschaal om met de marinade en laat afgedekt met aluminiumfolie 30 min. marineren.

2. Schil ondertussen de winterpeen en schaaf met een dunschiller in dunne linten. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf de ongeschilde komkommer met een dunschiller in lange linten. Meng de helft van de sesamolie, vissaus en het limoensap tot een dressing en voeg toe aan de wortel-komkommerlinten. Schep om en laat staan tot gebruik.

3. Zet de speklapjes afgedekt met aluminiumfolie in de oven en rooster in ca. 20 min. gaar. Verwijder de folie en rooster nog ca. 35 min. tot de speklapjes goudbruin kleuren. Keer halverwege.

4. Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 balletjes. Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.

5. Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.

6. Neem het vlees uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht. Zet het varkensvlees, de komkommer-wortelsalade en de buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Maak de broodjes helemaal af door er rode peper en koriander op te doen!

Bron

Albert Heijn



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ninkatb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top