1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ap­pel­moes

Ap­pel­moes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kg Goudrenet appel
1 citroen
100 ml water
1 el kristalsuiker
1 tl kaneel


Ap­pel­moes
Ap­pel­moes

Supersimpel, zo klaar en slechts vier ingrediënten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de appels, snijd ze elk in 4 parten en haal het klokhuis eruit.
-Snijd de parten in kleine stukjes.
-Snijd de citroen doormidden en pers 1 citroenhelft (per 4 personen) uit.
-Doe de appelstukjes samen met het water, 1 el citroensap (per 4 personen), de suiker en kaneel in een grote pan en breng aan de kook.
-Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Kookstaptip:
Voor een gladde appelmoes pureer je de appelmoes met de staafmixer.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top