Indische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus

  • Indisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Indische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus

    Indische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus

    Indische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus

Onlangs voor het eerst zelf gemaakt. Echt verukkelijk. Uiteraard zijn er nog vele kruiden toe te voegen en kun je variëren in pittigheid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rundergehakt
1 ei
30 gram Paneermeel
6 eetlepels ketjap
2 eetlepels pindakaas (eventueel met nootjes)
2 theelepels Sambal oelek
3 eetlepels zoete chilisaus
Zout/peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 467,76 kcal
Koolhydraten 24,63 g
Eiwitten 29,22 g
Vetten 27,76 g
Benodigdheden
Hapjespan

Bereidingswijze

1: Doe het gehakt in een kom en meng het met het ei, de paneermeel, pindakaas en sambal en de helft van de ketjap.
2: Breng op smaak met peper en zout.
3: Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.
4: Verhit een Hapjespan en bak de balletjes zonder olie of boter in 8 min. bruin en gaar.
5: Neem uit de pan en laat afkoelen.
6: Doe de rest van de ketjap in een kom en meng met de chilisaus.
7: Serveer de balletjes en saus in aparte bakjes.

Bron

Https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R830844/indische-gehaktballetjes-met-zoete-saus

Serveertip

Tip 1. Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip 2. Lekker met stukken komkommer en (koude) rijst.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BHO77 avatar
BHO77

Doorsturen

Home Recepten