Indische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus
- Indisch, Borrelhapje
- 20-30 min.
Onlangs voor het eerst zelf gemaakt. Echt verukkelijk. Uiteraard zijn er nog vele kruiden toe te voegen en kun je variëren in pittigheid.
Ingrediënten 4 personen
500 gram rundergehakt1 ei
30 gram Paneermeel
6 eetlepels ketjap
2 eetlepels pindakaas (eventueel met nootjes)
2 theelepels Sambal oelek
3 eetlepels zoete chilisaus
Zout/peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 467,76 kcal |
Koolhydraten | 24,63 g |
Eiwitten | 29,22 g |
Vetten | 27,76 g |
Benodigdheden
HapjespanBereidingswijze
1: Doe het gehakt in een kom en meng het met het ei, de paneermeel, pindakaas en sambal en de helft van de ketjap.
2: Breng op smaak met peper en zout.
3: Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.
4: Verhit een Hapjespan en bak de balletjes zonder olie of boter in 8 min. bruin en gaar.
5: Neem uit de pan en laat afkoelen.
6: Doe de rest van de ketjap in een kom en meng met de chilisaus.
7: Serveer de balletjes en saus in aparte bakjes.
Bron
Https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R830844/indische-gehaktballetjes-met-zoete-saus
Serveertip
Tip 1. Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Tip 2. Lekker met stukken komkommer en (koude) rijst.