Pinda stoofpot met courgette en aubergine.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-09-2018
  • Pinda stoofpot met courgette en aubergine.

    Pinda stoofpot met courgette en aubergine.

    Pinda stoofpot met courgette en aubergine.

Mijn eigen (vernederlandste) versie van een recept voor Ghenese Hkatenkwan dat in het jaar 2000 op smulweb geplaatst is. Zie deze link voor het originele recept. 

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 ui
2 à 3 kipfilets
2 tomaten
1 courgette
1 aubergine
1 blikje tomatenpuree
175 gr (biologische) pindakaas
klein handjevol ongezouten pinda's
(pandan)rijst voor 5 personen

Zonnebloemolie of wokolie
2 cups water
1 teentje knoflook
Stukje verse gember
1 chilipeper (of chilivlokken, of sambal)
(versgemalen) peper, zout, cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel, grote soeppan

Bereidingswijze

Snij van te voren de ingrediënten:
Kip in blokjes
Courgette en aubergine in blokjes
Tomaten zonder schil in blokjes
Ui snipperen
Pinda's malen tot stukjes (in een vijzel)
Knoflook in dunne plakjes
(evt.) Chilipeper in kleine stukjes

Kook gedurende de bereiding van het gerecht ook rijst voor 5 personen, op je eigen manier.

Breng in een klein pannetje 2 bekers water aan de kook, kook hierin de helft van de gesnipperde ui mee, en rasp hier een stukje verse gember doorheen. Koken tot de stukjes ui glazig zijn.

Bak ondertussen in een Koekenpan de kipblokjes halfgaar in wat olie, samen met de plakjes knoflook en stukjes chilipeper.

Doe 2 el zonnebloemolie of wokolie in een grote soeppan, samen met de inhoud van het blikje tomatenpuree en laat dit al roerend heet worden. Voeg hier vervolgens de rest van de ui en de blokjes tomaat aan toe totdat de ui glazig is.

Doe vervolgens de kip (+ chilipeper + knoflook + vleesnat) en het ui-gember-water erbij in de grote soeppan. Hieraan voeg je 175 gram (halve pot) pindakaas toe, en pindastukjes naar smaak. Roeren tot alles goed verdeeld is en voeg dan de blokjes courgette en aubergine toe. Laat het geheel gaar koken en blijf af en toe roeren.

Breng tijdens het koken het geheel op smaak met peper, zout en cayennepeper. Heb je geen chilipeper gebruikt? Dan kan je ook chilivlokken en/of sambal gebruiken om het gerecht wat pittiger te maken.

Als alles gaar is, serveren met de rijst.

Serveertip

Originele recept was met okra, een groente die in Nederland niet gewoon bij de supermarkt te verkrijgen is. Daarom heb ik mijn versie van het recept met courgette gemaakt. Het kan natuurlijk ook gewoon met okra, te verkrijgen bij de toko.

Is de stoofpot iets te waterig geworden? Dan kan je een beetje maizena gebruiken om het iets te verdikken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten