chinese gelukskoekjes
- Aziatisch,
- 60-120 min.
- Geplaatst op 06-07-1999
Uit: De complete Aziatische keuken,
ISBN 3-8290-0431-1
Origineel! Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen bij de toko, maar zo kun je eigen boodschappen erin stoppen.
Ingrediënten 30 personen
3 eiwitten, 60 gr gezeefd poedersuiker, 45 gr gesmolten ongezouten boter, 60 gr bloemVoorbereiding
Schrijf op 30 kleine papiertjes boodschappen of spreuken
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Teken 3 cirkels van 8 cm doorsnee op het papier. Klop in een kom de eiwitten schuimig. Voeg de poedersuiker en de boter toe en roer tot een glad mengsel. Spatel de bloem erdoor en laat het beslag 15 minuten rusten.
spreid met een pannenkoekmes 1 1/2 afgestreken tl beslag uit binnen de cirkels. Bak 5 minuten tot het koekje goudbruine randen heeft. Haal de koekjes snel met een pannenkoekenmes vande bakplaat. Leg een papiertje met een spreuk of boodschap in het midden. Vouw het koekje dicht en vouw het vervolgens dubbel over de rand van een kommetje of een glas (voorzichtig!). Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Maak de rest van de koekjes op dezelfde manier.
TIP: maak n iet meer dan 2 of 3 koekjes tegelijk, anders worden ze hard en breken ze bij het vouwen.
Serveertip
Ook leuk na bijvoorbeeld een feestje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties