1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlaamse appelstrudel met marsepein en kaneelroom

Vlaamse appelstrudel met marsepein en kaneelroom

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2018

Ingrediënten 4 personen


3 appels
50 gr rozijnen
2 eetlepels bruine suiker
1 pakje marsepein
1 pak bladerdeeg
1 ei
poedersuiker
1 koffielepel kaneel
125 cl room, 40%
1 eetlepel suiker



Vlaamse appelstrudel met marsepein en kaneelroom
Vlaamse appelstrudel met marsepein en kaneelroom

De Vlaamse variant van de wereldbekende appelstrudel . Makkelijk te bereiden en uiteraard super lekker !  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne maantjes. Doe ze in een kom en voeg er de suiker en de rozijnen aan toe.
-Leg nu het bladerdeeg open op een stuk bakpapier.
-Rol op een ander stuk bakpapier de marsepein uit, zodat je ongeveer dezelfde grootte krijgt als het bladerdeeg. -Leg de twee op elkaar.
-Schik nu hierop de appel-en-rozijnenmengeling in het midden en vouw het bladerdeeg en marsepein dicht, zodat je een opgevulde pens krijgt.
-Klop het ei los en besmeer hiermee het deeg, zodat het mooi blinkt.

-Bak het nu gedurende 45 minuten in de oven op 170 graden.

-Haal het appelgebak uit de oven, laat afkoelen en werk af met poedersuiker.
-Klop de slagroom samen met het kaneelpoeder en 1 eetlepel suiker op tot slagroom en serveer bij de appelstrudel.

Bron

Njam - chef = Jeroen De Pauw



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top