Por­tu­ge­se kip van Zara

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-09-2018
  • Por­tu­ge­se kip van Zara

    Por­tu­ge­se kip van Zara

    Por­tu­ge­se kip van Zara

Pittige kip uit de oven op zijn Portugees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 hele kip (ca. 1.4. kg)
600 g iets kruimige aardappelen (schoongeboend)
400 g sjalotten
3 gedroogde laurierblaadjes
2 knoflook teentjes
100 g ongezouten boter (of margarine)
100 ml olijfolie extra vierge
150 ml droge witte wijn
½ tl paprikapoeder
1 el grof zeezout
1 kippenbouillontablet
1 verse bospeen (schoongeboend)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwijder het elastiek van de kip en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal.
-Boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten.
- Leg ze met de sjalotten rondom de kip in de ovenschaal.
-Leg de laurierblaadjes tussen de groenten.
Meng voor de marinade :
-de boter, olie, wijn, knoflook, het paprikapoeder, zeezout, bouillontablet en peper in een kom. Pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel en bestrijk de kip en groenten ermee.

-Dek de kip af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan.

-Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
-Verwijder de folie en zet de schaal ca. 90 min in het midden van de oven.
-Keer de kip na 45 min.
- Schep de groenten om en leg de wortels erbij. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Tip:
U kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.

Bron

AH - Zara

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten