Pannenkoek met Bolognese vulling, uit Oost-Europa.

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-09-2018
  • Pannenkoek met Bolognese vulling, uit Oost-Europa.

    Pannenkoek met Bolognese vulling, uit Oost-Europa.

    Pannenkoek met Bolognese vulling, uit Oost-Europa.

Bestelt in een restaurant in een sloveense camping. En gemaakt voor mijn familie

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
300 gram bloem, 2 eieren, 500 ml melk, 400 gram (runder) gehakt, 400 gram tomatensaus (rode saus), 200 gram geraspte kaas, roomboter om de pannenkoeken in te bakken, 1 paprika.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Garde, spatel, pollepel, pannenkoekenpan, wok pan (of diepe pan), aluminum folie.

Bereidingswijze

Voorbereiding: gehakt ontdooit hebben, eieren kamertemperatuur hebben en aan de slag!
1. Doe het gehakt in de wok of diepe pan en bak het.
2. Maak ondertussen het pannenkoeken beslag, doe de 300gr bloem in een kom, voeg de 2 eieren toe, en de helft van de 500ml melk, roer het tot een dik beslag en voeg al roerend de rest van de melk toe. Roer door totdat het een glad beslag is.
3. Als het gehakt een beetje bruin is voeg dan de tomaten saus (rode saus) toe.
4. Snij de paprika in kleine blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm groot en voeg die aan de saus toe. En daarna de helft van de geraspte kaas, ongeveer 100gr.
5. Maak de pannenkoeken door een grote lepel beslag in de pan te doen, doe zoveel beslag dat de pannenkoek ongeveer 75mm dik is, draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is en de onderkant een beetje bruin.
6. Als je de pannenkoek hebt omgedraaid en de saus is wat dikker geworden door de gesmolten kaas. Leg dan wat geraspte kaas op de rand van de pannenkoek, maar niet de hele pannenkoek, maar alleen de helft, want later vouw je hem dubbel.
7. Dan leg je er ongeveer 1 tot 2 scheppen saus midden op de pannenkoek en vouw je hem dubbel met de spatel en misschien met behulp van je hand.
8. Druk dan de bovenste rand tegen de onderste rand (waar kaas op ligt) tegen elkaar aan met de spatel zodat de kaas smelt en de randen bij elkaar worden gehouden
9. Doe de opgevouwen pannenkoek met Bolognese saus in aluminium folie zodat die warm blijft.
10. Herhaal dit met zoveel pannenkoeken die je wilt.

Bron

Restaurant in Slovenië

Serveertip

Leg de pannenkoek schuin op een bord neer, bestrooi het met oregano kruiden, leg een blaadje basilicum erop, een tomaatje ernaast. En klaar!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten