Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw in witte wijnsaus met druiven

Kabeljauw in witte wijnsaus met druiven

Door: 007Jose

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2018

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotten gesnipperd
takje selderij
2 eetl. boter
400 gram kabeljauwfilet
250 g witte druiven
100 ml Slagroom
100 ml witte droge wijn


Verder heb je nodig


Oven
Ovenschaal


Zo 1983 koken met fruit maar nog steeds erg lekker.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Fruit de sjalotten en selderij in 1 eetl. boter en leg dit in de Ovenschaal.
Bestrooi de vis met peper en zout en leg de vis op de sjalotten in de ovenschaal. Rest van boter in klontjes verdelen en op de vis leggen. Schenk de wijn erbij.
Plaats de schaal, 20 minuten, in het midden van de oven.
Zet de oven uit.
Haal de vis uit de schaal en giet het vocht in een steelpan. Plaats de vis weer terug in de ovenschaal en leg de druiven ernaast en zet het in de uitgezette oven terug.
Het vocht op hoog vuur laten inkoken tot 2 eetlepels. Schenk de slagroom hierbij en laat nog 3 minuutjes zachtjes koken. Schenk de saus over de vis.

Tags, ,

Serveertip

Serveer lekker met aardappeln en broccoli.

Bron

De 50 beste recepten uit 20 jaar allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 007Jose
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top