- 1 (fles)pompoen +/- 750 gram
- 1 ui
- 3 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- ½ rode peper
- 2 kruidnagels
- 2 tl kerriepoeder
- 1 ½ l kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- bosje verse koriander (15 gram) of peterselie
- plantaardige olie
- peper en zout
Grote soeppan, staafmixer
Toen ik op vakantie was op het eiland Zanzibar heb ik daar een heerlijke pompoensoep gegeten. De soep was lekker kruidig en dat is niet vreemd als je weet dat Zanzibar het kruideneiland wordt genoemd.
Omdat ik dol ben op pompoensoep en omdat het nu weer pompoentijd is heb ik ben ik deze keer eens op de Afrikaanse toer gegaan.
Ik heb mijn inspiratie gehaald uit 2 kookboekjes die ik van Zanzibar heb meegebracht en heb daar zelf mijn eigen creativiteit aan toegevoegd. Zo is dus het recept voor deze heerlijk kruidige pompoensoep ontstaan
- Verwarm een beetje olie en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook, gember en peper. Voeg de kerrie en geplette kruidnagels toe.
- Doe daarna de in blokjes gesneden pompoen en tomaat toe.
- Schep alles door elkaar en voeg de bouillon toe. Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes koken en pureer het geheel met een staafmixer.
- Voeg de kokosmelk en de fijngesneden koriander toe.
- Maak eventueel op smaak met peper en zout.
wilmiewillemse 17-09-2018
@Foodist, keileuk om te horen dat je de soep al gemaakt hebt. Bedankt voor je reactie en voor wat betreft de tamarinde, dat zal ik zelf ook eens proberen. Ik sta altijd open voor suggesties en tips Groetjes van Wilmie
Foodist 16-09-2018
Lekker! Om een beetje tegenwicht aan het zoete van de pompoen te geven, heb ik er een theelepel tamarinde (assem) aan toegevoegd.