Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hol­lands vis­pot­je in mos­terd­saus

Hol­lands vis­pot­je in mos­terd­saus

Door: marcdepester

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2018

Ingrediënten 4 personen


40 g boter
2 sjalotten (gesnipperd)
300 g prei (gesneden)
300 g Parijse worteltjes
2 el Zaanse mosterd
125 ml slagroom
250 g kabeljauwfilet (in stukken)
125 g roze garnalen
200 g mosselvlees



Snel klaar, makkelijk en super lekker met aardappelpuree.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit de boter en fruit de sjalot en prei zachtjes 3 minuten.
-Schep de worteltjes door de prei en roer de mosterd erdoor. Verwarm ze 1 minuut mee.
-Voeg 100 ml water toe, breng dit aan de kook en stoof de groenten 6 minuten.
-Voeg de room toe en breng het gerecht opnieuw aan de kook.
-Leg de stukken vis tussen de groenten in de pan en laat de vis in ca. 5 min. tegen de kook aan bijna gaar worden.
-Voeg de garnalen en de mosselen toe en laat alles op een zacht vuur in nog enkele minuten warm en gaar worden.
-Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top