
250 g courgette
1 tl zout
1 stengel koelverse sereh (citroengras)
1 teen knoflook
35 g yellow curry paste (zakje à 70 g)
300 g verse kabeljauwfilets (of schelvisfilet)
100 ml zonnebloemolie
4 el chilisaus
Vanavond koekjes op het menu! Gemaakt van vis en courgette, op smaak gebracht met currypasta. Je kunt de koekjes 1 dag van tevoren bereiden en in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Je kan ze koud of warm eten
-Rasp de courgette grof en meng met het zout en doe in een zeef. Laat 30 min. staan.
-Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel in hele kleine stukjes.
-Snijd de knoflook fijn.
- Doe de knoflook en het citroengras samen met de currypasta in de Keukenmachine en maal kort.
-Voeg de vis in stukken toe en maal alles fijn. Schep in een kom.
-Duw zo veel mogelijk vocht uit de courgette en meng de courgette met een lepel goed door het vismengsel.
-Neem steeds een flinke eetlepel van het mengsel en maak er met vochtige handen 12 viskoekjes van.
-Verhit de olie in een koekenpan en frituur de koekjes in delen in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal dit met de rest van de viskoekjes.
-Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Serveer met de chilisaus.
AH