Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Toro (pi­kan­te vis­soep)

Toro (pi­kan­te vis­soep)

Door: marcdepester

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2018

Ingrediënten 4 personen


1 rode ui
3 teentjes knoflook
2 vleestomaten
1 rode peper
1 kg mosselen
3 eetlepels olijfolie
¾ theelepel paprikapoeder
2 potten visfond (a 380 ml)
1 visbouillonblokje
2 dl droge witte wijn (Montestell)
1 takje tijm
400 g kabeljauwfilet
zout en versgemalen peper
4 takjes peterselie



Pittige maaltijdsoep uit Spanje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Ui pellen en in dunne ringen snijden.
-Knoflook pellen en fijn snijden.
-Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten in kleine blokjes snijden. -Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden.
-Mosselen grondig wassen in bak met koud water. Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.

-In grote pan olie verhitten en de ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook en peperstukjes even meebakken. Tomaat en paprikapoeder erdoor roeren. Fond, bouillonblokje, 1 dl water, wijn en tijm toevoegen en geheel aan de kook brengen.
-Mosselen toevoegen en ca. 5 minuten koken tot schelpen open zijn.
-Intussen kabeljauw in stukjes snijden en aan soep toevoegen.
-Soep ca. 5 minuten tegen de kook aanhouden en kabeljauw laten garen.
- Soep op smaak brengen met zout en peper en tijm verwijderen.
- Peterselie fijn knippen en over soep strooien.
-Direct serveren met geroosterd (stok)brood en eventueel een frisse salade.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top