
1 rode ui
3 teentjes knoflook
2 vleestomaten
1 rode peper
1 kg mosselen
3 eetlepels olijfolie
¾ theelepel paprikapoeder
2 potten visfond (a 380 ml)
1 visbouillonblokje
2 dl droge witte wijn (Montestell)
1 takje tijm
400 g kabeljauwfilet
zout en versgemalen peper
4 takjes peterselie
Pittige maaltijdsoep uit Spanje
-Ui pellen en in dunne ringen snijden.
-Knoflook pellen en fijn snijden.
-Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten in kleine blokjes snijden. -Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden.
-Mosselen grondig wassen in bak met koud water. Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.
-In grote pan olie verhitten en de ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook en peperstukjes even meebakken. Tomaat en paprikapoeder erdoor roeren. Fond, bouillonblokje, 1 dl water, wijn en tijm toevoegen en geheel aan de kook brengen.
-Mosselen toevoegen en ca. 5 minuten koken tot schelpen open zijn.
-Intussen kabeljauw in stukjes snijden en aan soep toevoegen.
-Soep ca. 5 minuten tegen de kook aanhouden en kabeljauw laten garen.
- Soep op smaak brengen met zout en peper en tijm verwijderen.
- Peterselie fijn knippen en over soep strooien.
-Direct serveren met geroosterd (stok)brood en eventueel een frisse salade.
AH