Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Sa­té van vis­ge­hakt en ko­kos

Sa­té van vis­ge­hakt en ko­kos

Door: marcdepester

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2018

Ingrediënten 4 personen


1 rode peper
150 g kabeljauwfilet (of tilapiafilet)
1 citroen
125 g roze garnalen
1 tl kurkuma
zout
versgemalen zwarte peper
50 g kokos (gemalen)
1 el bruine basterdsuiker
2 el olie


Verder heb je nodig


Staéstokjes


Overheerlijke  vis saté's 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Satéstokjes ca. 15 minuten in bakje met water laten weken.
-Grill voorverwarmen.
-Peper halveren, zaadlijsten verwijderen en peper in stukjes snijden.
- Vis in stukken snijden.
-Citroen schoonboenen en gele schil boven Keukenmachine raspen.
-Kabeljauw, garnalen, rode peper, kurkuma, een theelepel zout, een theelepel peper, kokos en bruine suiker toevoegen. Alles tot fijn gehaktmengsel malen.
-Van gehaktmengsel 4 ovale balletjes vormen en balletjes aan satéstokjes steken (1 balletje per stokje), u kunt ook kleinere balletjes vormen en er 3 op 1 stokje doen.
-Balletjes rondom bestrijken met olie.
-Spiesjes op bakplaat onder grill in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar roosteren, regelmatig keren en eventueel nog bestrijken met olie.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top