Ayam Pangang àla MOI
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Dit is een heerlijk gerecht die ik zelf heb bedacht en zoals het bij Indonesische keuken is....je moet er wel de tijd voor nemen. Het is dus niet 1 2 3 klaar! Het wordt ook niet op de traditionele wijze bereid.
Dus niet de kip met de ingrediënten insmeren en dan grillen, maar de kort gebakken kip wordt eerst gesmoord met de ingrediënten gesmoord ...zodat ook alle smaken IN de kip intrekt.
Ingrediënten 4 personen
1 kg kip in mootjes of 1 kg kippendijen1 grote ui heel fijn gesnipperd
5 teentjes knoflook fijn gesnipperd
3 eetlepels sambal oelek of 6 verse pepers gemalen
2 citroen blaadjes gekneusd ( dan jeruk Purut blaadjes...te koop bij de toko)
Een halve citroengras ( sereh) gekneusd
1 volle eetlepel mosterd
Sap van 1 kleine citroen
Flinke scheut zoete kecap..
Zout naar smaak
Eventueel suiker
Benodigdheden
Braadpan of wokOven met grill
Bereidingswijze
Kip eerst kort bakken in olie ..laten uitlekken op keukenpapier.
In beetje olie de uien en knoflook fruiten tot de uien bijna gesmolten is...dan sambal ...andere ingrediënten enmosterd toevoegen...op klein vuur een minuut of 5 zachtjes fruiten. Dan de kecap en citroensap toevoegen. Goed omscheppen.
Dan kip toevoegen.... omscheppen en een beetje water toevoegen en ongeveer een 30 minuten zachtjes smoren...
Daarna de kip in een ovenschaal doen en beetje van de bumbu ( de kruidenmix waarin het is gesmoord) erop doen en grillen tot het lekker
Serveertip
Serveren met warme witte rijst en zuurgoed..of sambal goreng boontjes.