Ayam Pangang àla MOI

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Ayam Pangang àla MOI

    Ayam Pangang àla MOI

    Ayam Pangang àla MOI

Dit is een heerlijk gerecht die ik zelf heb bedacht en zoals het bij Indonesische keuken is....je moet er wel de tijd voor nemen. Het is dus niet 1 2 3 klaar! Het wordt ook niet op de traditionele wijze bereid.
Dus niet de kip met de ingrediënten insmeren en dan grillen, maar de kort gebakken kip wordt eerst gesmoord met de ingrediënten gesmoord ...zodat ook alle smaken IN de kip intrekt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kip in mootjes of 1 kg kippendijen
1 grote ui heel fijn gesnipperd
5 teentjes knoflook fijn gesnipperd
3 eetlepels sambal oelek of 6 verse pepers gemalen
2 citroen blaadjes gekneusd ( dan jeruk Purut blaadjes...te koop bij de toko)
Een halve citroengras ( sereh) gekneusd
1 volle eetlepel mosterd
Sap van 1 kleine citroen
Flinke scheut zoete kecap..
Zout naar smaak
Eventueel suiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan of wok
Oven met grill

Bereidingswijze

Kip eerst kort bakken in olie ..laten uitlekken op keukenpapier.

In beetje olie de uien en knoflook fruiten tot de uien bijna gesmolten is...dan sambal ...andere ingrediënten enmosterd toevoegen...op klein vuur een minuut of 5 zachtjes fruiten. Dan de kecap en citroensap toevoegen. Goed omscheppen.
Dan kip toevoegen.... omscheppen en een beetje water toevoegen en ongeveer een 30 minuten zachtjes smoren...

Daarna de kip in een ovenschaal doen en beetje van de bumbu ( de kruidenmix waarin het is gesmoord) erop doen en grillen tot het lekker

Serveertip

Serveren met warme witte rijst en zuurgoed..of sambal goreng boontjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

MissDizzy1 avatar
MissDizzy1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten