Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ayam Pangang àla MOI

Ayam Pangang àla MOI

Door: MissDizzy1

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kg kip in mootjes of 1 kg kippendijen
1 grote ui heel fijn gesnipperd
5 teentjes knoflook fijn gesnipperd
3 eetlepels sambal oelek of 6 verse pepers gemalen
2 citroen blaadjes gekneusd ( dan jeruk Purut blaadjes...te koop bij de toko)
Een halve citroengras ( sereh) gekneusd
1 volle eetlepel mosterd
Sap van 1 kleine citroen
Flinke scheut zoete kecap..
Zout naar smaak
Eventueel suiker


Verder heb je nodig


Braadpan of wok
Oven met grill

Tags

Ayam Pangang àla MOI

Pittig gegrilde kip


Dit is een heerlijk gerecht die ik zelf heb bedacht en zoals het bij Indonesische keuken is....je moet er wel de tijd voor nemen. Het is dus niet 1 2 3 klaar! Het wordt ook niet op de traditionele wijze bereid.
Dus niet de kip met de ingrediënten insmeren en dan grillen, maar de kort gebakken kip wordt eerst gesmoord met de ingrediënten gesmoord ...zodat ook alle smaken IN de kip intrekt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip eerst kort bakken in olie ..laten uitlekken op keukenpapier.

In beetje olie de uien en knoflook fruiten tot de uien bijna gesmolten is...dan sambal ...andere ingrediënten enmosterd toevoegen...op klein vuur een minuut of 5 zachtjes fruiten. Dan de kecap en citroensap toevoegen. Goed omscheppen.
Dan kip toevoegen.... omscheppen en een beetje water toevoegen en ongeveer een 30 minuten zachtjes smoren...

Daarna de kip in een Ovenschaal doen en beetje van de bumbu ( de kruidenmix waarin het is gesmoord) erop doen en grillen tot het lekker

Tags

Serveertip

Serveren met warme witte rijst en zuurgoed..of sambal goreng boontjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MissDizzy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top