Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Mosterdsoep
  5. Mosterdsoep met prei en spek

Mosterdsoep met prei en spek

Door: YvonneR65

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2018

Ingrediënten 4 personen


1 ui
2 tl knoflookpasta
2 preien
2 aardappelen
1 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
3 volle eetlepels grove Zaanse mosterd
50 ml kookroom
citroenpeper
4 plakjes ontbijtspek
verse peterselie


Verder heb je nodig


Pan
staafmixer
evt een hakmolen voor de ui en later het spek

mosterdsoep met prei en chruncy spek
mosterdsoep met prei en chruncy spek

Mijn zoon houd van mosterdsoep. Ik ben op zoek gegaan naar een lekker recept en heb zoonlief laten kiezen welke van de 2 ik zou maken. Hij koos voor de soep van Brenda en ik heb me zowaar bijna helemaal aan het recept gehouden.
de 2 preien waren groot en dik, dus een beetje gespeeld met de hoeveelheiden van de overige ingredienten. de soep was wat aan de dikke kant maar hij was goedgekeurd. Een overheerlijke soep! Voor zoonlief wat extra mosterd erbij gedaan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.

Snijd de prei in halve ringen. Houd evt. wat prei apart voor de garnering, voeg de rest van de prei bij de pan en bak dit even mee.

Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Voeg dit samen met de bouillon bij de pan en breng aan de kook.
Laat dit hierna op zacht vuur ongeveer 15 minuten koken.

Bak de ontbijtspek in een Koekenpan zonder toevoegen van olie of boter krokant en breek in stukjes of vermaal het grof

Pureer de soep met een staafmixer glad.
Voeg de grove mosterd toe en pureer nog even door zodat de mosterd goed gemengd is. Voeg de kookroom en een beetje citroenpeper toe en breng nog even tot het kookpunt.

Schep de mosterdsoep in de kommen/borden en garneer met ringen prei, verse peterselie en krokante ontbijtspek.

Tags, , , , , , , , , , ,

Serveertip

Ik heb de crunchy spek apart geserveerd, zodat ieder dit naar smaak toe kan voegen of juist kan weglaten.
speel met de hoeveelheden. dit keer ging de prei per stuk en had ik 2 hele dikke grote preien, dus naar eigen inzicht een uitje en grotere aardappelen toegevoegd. en volle eetlepels mosterd en extra room.

Citroenpeper is hier favoriet dus ook wat toegevoegd

Bron

Www.brendakookt.nl



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top