Rucolastamppot met gevulde kippendijen

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2018
  • Rucolastamppot met gevulde kippendijen

    Rucolastamppot met gevulde kippendijen

    Rucolastamppot met gevulde kippendijen

Ook zo'n zin in een lekkere stamppot? Deze rucolastamppot met gevulde kippendijen is waanzinnig van smaak. De rucola maakt het geheel fris en knapperig en de sappige kippendij met knapperig korstje en heerlijke vulling maakt het geheel helemaal af. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren
versgemalen peper en zout
4 kippendijen
4 el tomatentapenade
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
100 g panko (Japans broodkruim
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
4 takjes kerstomaatjes
600 g aardappelen, geschild en in stukken gesneden
100 g rucola
1 el creme fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, pan, stamper,

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de eieren los in een bakje met peper en zout.
3. Vul de kippendijtjes met een el tapenade en 2 plakjes mozzarella.
4. Haal de dijtjes vervolgens eerst door het los geklopte ei en daarna door de panko. Leg alle dijtjes in de Ovenschaal.
5. Leg de rozemarijn, de tijm en de kerstomaatjes bij de dijtjes in de schaal en plaats deze 35 minuten in de oven.
6. Kook ondertussen de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
7. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn met de creme fraiche en rucola. Breng op smaak met peper en zout.
8. Haal de kippendijtjes uit de oven en serveer deze samen met de stamppot.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten