No-waste kaasbroodtaart
- Goedkoop en snel, Brood
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-09-2018
Heerlijk retro seventies is deze hartige broodkaastaart van Puck Kerkhoven. Zij maakte m tijdens een no-waste workshop voor de thuis Chefs van ShareDnD En hij kost vrijwel niets.
Spaar al je oude brood, rare boterhammen, kapjes, kaaskorsten en -restjes op in plastic zakken in de vriezer (echt, dat kán ook met kaas).
Ingrediënten 4 personen
6 tot 8 oude boterhammen; wit en bruin door elkaar, kapjes mogen ook.200 gram kaas; restjes, ingedroogde plakjes, bewaarde korsten, etc.
3 eieren; 1 restje (ca. 250 ml) melk; 1 restje droge witte wijn
Smaakmakers: 20 druppels Worcestersaus; 2 volle theelepels paprikapoeder, liefst gerookte; 2 theelepels gedroogde tijm, versgemalen peper; zonnebloemolie.
Benodigdheden
Cakevorm en bakpapier.Bereidingswijze
Rasp de kaas of scheur de plakjes in kleine stukjes. Vet de cakevorm in met olie, bedek de bodem met ingevet bakpapier. Leg daarin een laag oude broodstukken, bedek die met kaas, dan weer brood, en kaas. Tot alles op is, eindig met kaas. Klop de eieren los met melk, wijn, Worcestersaus, paprikapoeder; tijm en een flinke draai van de pepermolen. Schenk dit mengsel over het brood en de kaas heen. Druk goed aan en laat minimaal een half uur intrekken. Warm de oven voor op 120 graden. Zet het bakblik midden in de oven en bak de taart in ca. 1 uur goudbruin. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Snij rondom los en stort de broodtaart op een snijplank. Snij in plakken.
Bron
Het Nieuwe Kliekjesboek van Puck Kerkhoven
Serveertip
Lekker met een frisse tomatensla en een glaasje Chardonnay van Wild Pig!
(Wij proefden deze ook met Merlot van Wild Pig... licht gekoeld, heerlijk)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties