Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. No-waste kaasbroodtaart

No-waste kaasbroodtaart

Door: WildPig

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-09-2018

Ingrediënten 4 personen


6 tot 8 oude boterhammen; wit en bruin door elkaar, kapjes mogen ook.
200 gram kaas; restjes, ingedroogde plakjes, bewaarde korsten, etc.
3 eieren; 1 restje (ca. 250 ml) melk; 1 restje droge witte wijn
Smaakmakers: 20 druppels Worcestersaus; 2 volle theelepels paprikapoeder, liefst gerookte; 2 theelepels gedroogde tijm, versgemalen peper; zonnebloemolie.




Verder heb je nodig


Cakevorm en bakpapier.

Kaasbroodtaart

met heerlijke wijn


Heerlijk retro seventies is deze hartige broodkaastaart van Puck Kerkhoven. Zij maakte m tijdens een no-waste workshop voor de thuis Chefs van ShareDnD En hij kost vrijwel niets. 
Spaar al je oude brood, rare boterhammen, kapjes, kaaskorsten en -restjes op in plastic zakken in de vriezer (echt, dat kán ook met kaas).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de kaas of scheur de plakjes in kleine stukjes. Vet de cakevorm in met olie, bedek de bodem met ingevet bakpapier. Leg daarin een laag oude broodstukken, bedek die met kaas, dan weer brood, en kaas. Tot alles op is, eindig met kaas. Klop de eieren los met melk, wijn, Worcestersaus, paprikapoeder; tijm en een flinke draai van de pepermolen. Schenk dit mengsel over het brood en de kaas heen. Druk goed aan en laat minimaal een half uur intrekken. Warm de oven voor op 120 graden. Zet het bakblik midden in de oven en bak de taart in ca. 1 uur goudbruin. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Snij rondom los en stort de broodtaart op een Snijplank. Snij in plakken.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met een frisse tomatensla en een glaasje Chardonnay van Wild Pig!
(Wij proefden deze ook met Merlot van Wild Pig... licht gekoeld, heerlijk)

Bron

Het Nieuwe Kliekjesboek van Puck Kerkhoven



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top