Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Gevulde paprika
  6. Gevulde Paprika

Gevulde Paprika

Door: pippismulkous

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2018

Ingrediënten 3 personen


1 pond gehakt
160 gram rijst
6 witte paprika's
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 ijslepels Vegeta
1,5 ijslepel gerookte paprikapoeder Sweet
1 ijslepel gerookte paprikapoeder Heet
Tomatenpuree
Witte peper & zout naar smaak


Verder heb je nodig


Braadpan
Kookpan
Ovenschaal

Ingrediënten Gevulde Paprika

Gebruik je brood als bestek.
Leg de flinke lepel roomkaas op je bord bij de paprika's, scheur het brood in stukken en haal je brood door de roomkaas. (niet op zn Hollands je brood ermee besmeren)
De laatste restjes op je bord veeg je op met nog een heerlijk stukje brood.
De combinatie roomkaas met de gevulde paprika's is ook erg lekker, kloddertje roomkaas op je hap paprika en smullen maar 

Dit recept is Albanees

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rul het gehakt met toevoeging van ui, knoflook en de kruiden.
Voeg hierna de ongekookte rijst toe.
Voeg water toe (ongeveer 1,5 glas) en laat het ongeveer 11 minuten op laag vuur koken. De rijst moet nog niet helemaal gaar zijn.

Kapje van paprika, net onder de steel, verwijderen.
Laat in een ruime pan water aan de kook komen, zet het vuur uit en laat de paprika's hier een minuut of 4 in garen.
Haal de paprika's eruit en laat ze afkoelen.
Hierna kun je de paprika's vullen met gehakt/rijst mix
voeg aan de overgebleven mix wat water en tomatenpuree toe doe dit in een Ovenschaal, leg hierop de paprika's
Schuif dit in een op 180 graden voorverwarmde oven, ongeveer 40 minuten.
Hou het in de gaten tussendoor, wordt de bovenkant te bruin dan even afdekken met alufolie. De paprika's horen zacht te zijn.

Tags, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Serveertip

Haal een Pide bij de Turk en doe deze 3 minuten in een op 250 graden voorverwarmde oven
Serveer de paprika's met dit brood en naturel roomkaas.

Bron

Recept van een Albanese familie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pippismulkous
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top