Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Romige tagliatelle met kip en gegrilde courgette

Romige tagliatelle met kip en gegrilde courgette

Door: DesireeBlaauw

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2018

Ingrediënten 5 personen


250 gram tagliatelle
600 gram kipfiletblokjes
1 prei
2 kleine courgettes
100 - 250 gram (kastanje)champignons
125 gram (kleine verpakking) creme fraiche
2 - 4 eetlepels groene pesto
2 kleine uien
2 teentjes knoflook

Kruiden voor marinade:
Thijm, theelepel
Cayennepeper, theelepel
Knoflookpoeder, theelepel
Rozemarijn (liefst vers, anders theelepel)
Basilicum (liefst vers, anders theelepel)
Peper (liefst versgemalen)
Zout (liefst grof zeezout)

2 eetlepels witte wijnazijn
1 beker water of kippenbouillon
Olijfolie (marineren + bakken)
Roomboter (om in te bakken)

Extra:
Kerstomaatjes
Olijven (zwart of groen)


Verder heb je nodig


Grillpan / grillplaat


Een lekker romig pasta-gerecht met simpele ingrediënten. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer van te voren de kipfiletblokjes in thijm, cayennepeper, knoflookpoeder, rozemarijn en basilicum, met olijfolie, peper en zout naar smaak.

Snij vervolgens alle ingrediënten:
Prei in halve ringen (goed wassen!)
Courgettes in lange dunne plakken
Champignons in plakjes
Ui in blokjes
Knoflook in dunne plakjes
(optioneel) Kerstomaatjes halveren of in plakjes
(optioneel) Olijven in plakjes of kleine stukjes

Bak de kipfiletblokjes in een grote pan goudbruin. Voeg daar vervolgens de ui en knoflook aan toe. Als deze goed gefruit zijn, voeg een beker (heet) water of kippenbouillon, 2 el witte wijnazijn en de prei toe (prei evt. voorkoken).

Grill ondertussen de courgette in olijfolie tot deze iets glazig zijn, bestrooi met peper en zout naar smaak. Grill de champignons in boter.

Breng water aan de kook voor de tagliatelle. Tagliatelle 7 - 9 minuten koken.

Voeg vlak voordat de tagliatelle gaar is de creme fraiche en pesto toe bij de kip (en de optionele kerstomaatjes en olijven). Laat goed heet worden. Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met kip. Goed doorroeren zodat alles goed verdeeld is.

Je kan de courgette en champignons bovenop leggen in de grote pan, of deze los serveren.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Kook de prei eerst voordat het bij de kip gaat, om piepende prei te voorkomen.

Het los grillen van groenten is ideaal als er gezinsleden zijn die bepaalde dingen niet lusten, en het is ook nog eens heel lekker!

Dit gerecht opwarmen? Voeg eerst nog wat heet water of kippenbouillon toe.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DesireeBlaauw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top