
1 kg varkensvlees
2 uien
2 preien
3 rode paprika
2 Spaanse pepers of 1 el gemalen cayennepeper
1 eetl tomatenpuree,
zout
zwarte peper
½ liter rode wijn
1 blik pruimtomaten
Pittige Bulgaarse klassieker , we geven er rijst , frietjes of aardappelen bij .
-Snij het vlees in stukjes en bak het in wat olie mooi bruin.
-Giet de wijn erbij en laat het onder af en toe omscheppen helemaal verdampen.
-Snij ondertussen de ui in halve ringen en de prei in grove stukken, evenals de (evt. geroosterde en ontvelde) paprika's.
-Die gaan er bij als de wijn helemaal verdampt is.
-Bak ze samen met het vlees tot de ui glazig wordt.
-Dan strooi je de fijngehakte peper (of de cayennepeper) eroverheen. Goed omscheppen en eventjes laten meebakken.
-Nu gaan de tomaten erbij en de tomatenpuree. Als het hele tomaten zijn moet je ze eventjes met een houten lepel tegen de rand van de pan kapot drukken.
- Alles aan de kook laten komen, de deksel schuin op de pan en op een heel klein vuurtje rustig laten sudderen, tot het vlees lekker zacht is.
Bulgarije