Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Bulgaarse keuken
  5. Kebab
  6. Kavarma of Bulgaarse Kebab met Varkensvlees

Kavarma of Bulgaarse Kebab met Varkensvlees

Door: marcdepester

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kg varkensvlees
2 uien
2 preien
3 rode paprika
2 Spaanse pepers of 1 el gemalen cayennepeper
1 eetl tomatenpuree,
zout
zwarte peper
½ liter rode wijn
1 blik pruimtomaten



Pittige Bulgaarse klassieker , we geven er rijst , frietjes of aardappelen bij . 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij het vlees in stukjes en bak het in wat olie mooi bruin.
-Giet de wijn erbij en laat het onder af en toe omscheppen helemaal verdampen.
-Snij ondertussen de ui in halve ringen en de prei in grove stukken, evenals de (evt. geroosterde en ontvelde) paprika's.
-Die gaan er bij als de wijn helemaal verdampt is.
-Bak ze samen met het vlees tot de ui glazig wordt.
-Dan strooi je de fijngehakte peper (of de cayennepeper) eroverheen. Goed omscheppen en eventjes laten meebakken.
-Nu gaan de tomaten erbij en de tomatenpuree. Als het hele tomaten zijn moet je ze eventjes met een houten lepel tegen de rand van de pan kapot drukken.
- Alles aan de kook laten komen, de deksel schuin op de pan en op een heel klein vuurtje rustig laten sudderen, tot het vlees lekker zacht is.

Tags

Bron

Bulgarije



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top