Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Gombapörkölt

Gombapörkölt

Door: marcdepester

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2018

Ingrediënten 4 personen


Olie
600-800g champignons
2 uien
1 el. Paprikapoeder
2 dl. crème fraîche
1 tl. Knoflookcrème
Zout
1 paprika
1 tomaat
1 el. bloem



Pittige champignonschotel waar we rijst 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes of blokjes.
-Pel en snipper de uien.
-Verhit olie in een ruime pan en fruit de uisnippers.
-Haal na enkele minuten de pan van het vuur en bestrooi de ui met Paprikapoeder.
-Was de paprika, verwijder de zaden en snijd deze in stukken. Was de tomaat en snijd deze in blokjes.

-Voeg de champignonpartjes toe wanneer de ui goudbruin is. Doe hierop de paprika, tomaat en Knoflookcrème in de pan en giet er een scheut water bij. Breng het geheel aan de kook en laat dit vervolgens op laag vuur zachtjes gaarsudderen. Dit neemt ± 30 minuten in beslag. Roer regelmatig.

-Wanneer de champignons gaar zijn mengt men de bloem met crème fraîche. Roer dit mengsel door de gombapörkölt en laat nog eventjes doorpruttelen.

Jó étvágyat! (smakelijk)

Tags

Bron

De smaak van Hongarije



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top