Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Hon­gaar­se kip­scho­tel

Hon­gaar­se kip­scho­tel

Door: marcdepester

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2018

Warm worden op koude, donkere avonden doen ze in Hongarije standaard met dit pittig stoofgerecht.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


3 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
2 rode puntpaprika's
2 el traditionele olijfolie
50 g spekblokjes
1 el pikante paprikapoeder
400 g kipdrumsticks
1 tl gedroogde tijm
125 ml kippenbouillon in pot



Bereidingswijze

-Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
-Snijd de paprika in reepjes.
-Verhit de olie in een Braadpan en bak de spekblokjes uit.
-Schep de ui en knoflook erdoor en bak in 3-4 min. zachtjes glazig.
-Strooi de paprikapoeder erover.
-Schep de braadsticks door het uimengsel en bak nog 5 min. Schep af en toe om.
-Voeg de tomaat, paprika en tijm aan de kip toe en bak 1 min. mee.
-Breng op smaak met peper en zout en voeg de bouillon toe.
-Stoof met deksel op de pan de kip in 15-20 min. zachtjes gaar.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top