Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Studenten Stoofpot

Studenten Stoofpot

Door: Herope

  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2018

Ingrediënten 4 personen


- pakje ontbijtspek in plakjes (vleeswaren afdeling),
- 2 flinke winterwortels,
- 1 kg runder (stoof) lappen,
- 6 middelgrote aardappelen,
- 2 à 3 middelgrote uien,
- peper en zout,
- water


Verder heb je nodig


Braadpan (met een dikke bodem)


Dit recept las ik in een detective uit 1966 (Ellery Queen; uitgekookt alibi, daarin heet het Studenten Ragout).
Het is erg lekker en makkelijk te maken doordat het een éénpansgerecht is.
Handig en voedzaam en ideaal voor studenten die op kamers wonen. Je maakt alles van te voren klaar, laat het een paar uur zachtjes stoven (als je op school/universiteit bent) en het is klaar als je thuis komt!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de plakjes ontbijtspek middendoor en bedek hier de bodem van de pan mee.
Snij daarna de runderlappen in smalle reepjes van 1 tot 3 cm en leg deze op het spek.
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Schil hierna de winterwortels en snij deze in flinterdunne plakjes, deze leg je weer boven op het vlees.
Schil de uien en snij deze in plakken van ongeveer 5 tot 8 mm en leg deze weer bovenop de wortelplakjes.
Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes van ongeveer 5 mm en bedek hier de uien weer mee.
Als laatste strooi je hier weer peper en zout overheen en voeg je zoveel water toe dat het minimaal tot de helft van de pan komt. Beter iets te veel water, dan dat het droog kookt!! (Te veel water kun je aan het eind er voorzichtig uit scheppen met bv een grote soeplepel)
Daarna laat je alles (met de deksel op de pan) in minimaal 3 uur gaar stoven.

Tags, ,

Serveertip

Dit recept is voor 4 personen, maar je kunt het ook voor 2 personen maken; neem dan van alle ingrediënten de helft.
Als je wilt kun je ook nog 1 glas rode wijn toevoegen voor je het water erbij doet.

Bron

Detective boekje "Uitgekookt alibi" van Ellery Queen (uit 1966)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Herope
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top