
1 teentje knoflook
1 stukje (ca. 5 cm) verse gember
½ bosje verse koriander
2 el tomatenpuree
2 el ABC Ketjap Manis
1 el olie
400 g kipfilet
peper en zout
Staafmixer, deegroller, grillpan
Gegrilde kip met ketjap
Pel de knoflook. Schil de gember. Mix met de staafmixer de knoflook met de gember, de koriander, tomatenpuree, een flinke scheut ketjap manis en de olie tot een gladde marinade.
Snijd de kipfilet in 8 plakjes. Leg elk plakje tussen 2 velletjes vershoudfolie en klop ze met een deegroller plat. Bestrooi de plakjes kip aan beide kanten met wat peper en zout en bestrijk ze met de marinade. Laat de plakjes minimaal 10 minuten, maar liever langer, in de koelkast marineren.
Verhit een grillpan en grill de plakjes kip ca. 3 minuten aan elke kant. Lekker met een pasta en geroergebakte groenten.