Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indonesische lemper met kip

Indonesische lemper met kip

Door: mknol1973

  • Indonesisch Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-09-2018

Ingrediënten 8 personen


500 gram sushirijst
300 ml kokosmelk

VOORDE VULLING:
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel Laos
1/2 theelepel koriander poeder
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel citroengras ( gemalen of 1 theelepel citroenrasp)
2 kipkarbonades of kippendijfilet
3 stengels bosui/lenteui in dunne ringetjes

VOOR DE DIP:
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gembersiroop
1 eetlepel olie


Verder heb je nodig


Vershoudfolie

indonesische lemper met kip
indonesische lemper met kip

Dit recept is lekker bij een indonesische rijsttafel 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOORBEREIDING:

Spoel de rijst .
Laat uitlekken en roer in een pan met de kokosmelk, 300 ml water en zout.
Breng aan de kook , zet de warmtebron laag en kook afgedekt in circa 10 minuten gaar.
Schakel de warmtebron uit en laat 10 minuten staan .
Schep de rijst in een wijde schaal en schep af en toe om tot de rijst is afgekoeld .
Dek af met een doek en laat staan .
Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui 4 minuten .
Voeg de knoflook en alle specerijen toe en fruit nog 1 minuut .
Bestrooi de kip met zout en peper en bak om en om in de gekruide olie .
Voeg een paar eetlepels water toe en stoof afgedekt in circa 30 minuten gaar .
Laat de kip afkoelen tot lauwwarm , pluk het vlees en snijd klein.

BEREIDING:

Leg folie op het wervlak en schep 2 eetlepels rijst erover .
Vouw het folie erover en duw de rijst plat.
Trek het folie weer terug en schep een lepel van de kip op de rijst .
Schep hier wat wat bosui op en rol de rijst met behulp van de folie over de vulling .
Draai de folie er strak omheen en maak zo nog 7 rolletjes .
Stoom de rolletjes in folie voor gebruik 5 minuten afgedekt in een vergiet boven een laagje kokend water.
Neem de lemper uit het folie en leg ze op een schaal.
Bestrooi met de rest van de bosui.
Klop de ingredienten voor de dip los met 2 eetlepels water en serveer erbij




Tags,

Serveertip

Dit recept kan je natuurlijk ook met ander vlees doen of met tahoe/tofu

Bron

Tijdschrift boodschappen van de vomar



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mknol1973
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top