Spi­na­zie­soep met ra­vi­o­li

  • Italiaans, Soep
  • 10-20 min.
  • Spi­na­zie­soep met ra­vi­o­li

    Spi­na­zie­soep met ra­vi­o­li

    Spi­na­zie­soep met ra­vi­o­li

Supersnelle, romige soep mét verrassing: gevulde pasta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 vastkokende aardappelen
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
750 ml rundvleesbouillon van tablet
450 g diepvries gesneden bladspinazie
2 tenen knoflook
250 g verse volkoren ravioli ricotta e spinaci
200 g hamreepjes julienne
125 g crème fraîche
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min.
-Voeg de aardappelblokjes, bouillon en spinazie toe en pers de knoflook erboven.
-Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra (kokend) water toe om de soep wat vloeibaarder te maken.
-Kook ondertussen de ravioli in ruim water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.
-Schep de spinaziesoep in 4 borden en verdeel de hamreepjes, ravioli en crème fraîche erover.

Lekker met knapperig stokbrood.

Bron

AH

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten