1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella Traditional

Paella Traditional

Door: Patronpatissier

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2018

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook, fijngesneden
1 gesnipperde sjalot
1 rode paprika, brunoise gesneden
1 flinke rode peper, fijngesneden
150 gr. chorizo, brunoise gesneden
75 gr. Doperwtjes, diepvries of blik
3 tomaten, brunoise gesneden
1 liter visbouillon of liever schelpdierbouillon
250 gr. Bombarijst
175 gr. Gamba's
150 gr. kippendijfilet grofgesneden
12 mosselen
16 kokkels
2 gr. saffraan
Olijfolie



Topgerecht!!!
heb hem van een Spaanse topchef
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet stevig aan in olijfolie: de chorizo, kippendij, gamba's, knoflook en de pepers. Voeg de paprika toe. Zet de Bombarijst kort mee aan. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de saffraan en doperwtjes toe
Rustig laten garen!
Voeg de kokkels en de mosselen toe en druk deze 1/3 in de rijst.
Als de rijst bijna gaar is en de bouillon heeft opgenomen breng deze op smaak met witte peper en zout.
Bestrooi met de platte peterselie en serveer direct!

Tags

Bron

Spaanse Topchef



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Patronpatissier
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top