1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella van tarwe met zeeduivel

Paella van tarwe met zeeduivel

Door: marcdepester

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2018

Ingrediënten 2 personen


2 zeeduivelfilets
300 ml witte droge wijn
1/4 bussel selder, in grove stukken
2 wortelen, in grove stukken
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje look, geperst
1 puntpaprika, in blokjes
1 snuif zout
1 snuif cayennepeper
250 gr tarwekorrels
1 blik tomatenblokjes
4 sneetjes gedroogde ham


Paella van tarwe met zeeduivel
Paella van tarwe met zeeduivel

Spaans recept met een Vlaamse toets van chef Bart Desmidt , dat makkelijk te bereiden is, erg lekker en niet zo moeilijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kuis de twee zeeduivelfilets een beetje op (snijd de randjes wat bij) of laat de visboer dit doen.
-Gebruik de restjes om een visbouillon van te maken. Doe de restjes in een grote pot, voeg een liter water, selder en wortelen toe en breng aan de kook. Laat een half uurtje pruttelen of een zacht vuurtje en zeef de bouillon vervolgens.
-Verhit een scheutje olijfolie in een pot op het vuur. Voeg de sjalot, de look en de puntpaprika toe. Kruid met zout, paprikapoeder en cayennepeper en laat enkele minuten stoven.
-Snijd de zeeduivelfilets in stukjes en voeg ze bij de groenten.
-Doe vervolgens nog de tarwekorrels en de tomatenblokjes erbij en zet het geheel net onder met de gezeefde visbouillon en laat zachtjes garen onder deksel gedurende 10 à 15 minuutjes.
- Roer nog de gedroogde ham onder het gerecht alvorens te serveren.

Tags

Bron

Njam - chef = Bart Desmidt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top