1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Beef wellington
  5. Beef wellington

Beef wellington

  • Europees, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2018

Ingrediënten 6 personen


Ossenhaas
Peper en zout
Mosterd
Champignons
Parmaham
Bladerdeeg
1 Ei


Verder heb je nodig


Kwastje, oven, plasticfolie, deegroller


Beef wellington
Beef wellington
Beef wellington
Beef wellington

Beef wellington is natuurlijke een echte klassieker, ga jij hem deze kerst weer maken?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de ossenhaas met wat peper en zout. Goed inwrijven.
Smelt het klontje boter en bak hierin de ossenhaas aan alle kanten snel bruin
in ca 2 minuten per kant.
Smeer de ossenhaas in met mosterd.
Bak de champignons in de achtergebleven boter ca. 10 minuten.
Hak de champignons fijn. Doe de champignonpuree terug in de pan en bak
nog eens 10 minuten zachtjes in de pan.

Leg een paar lagen plasticfolie op het aanrecht en leg daarop in een vierkant de plakken parmaham.
Verdeel daarover de champignonpuree.
Leg de ossenhaas erop en rol de parmaham met de champignonpuree er omheen. Draai het geheel strak op met behulp van de plasticfolie en leg in de koelkast
voor zo'n 1 a 2 uur.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller op
een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van circa 3mm dik. Bestrijk de randen met eierdooier.
Haal de ossenhaas uit het plasticfolie en pak hem als een kadootje in het bladerdeeg.
Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg.
Bestrijk het pakketje met eierdooier.
Leg het geheel met de naad naar beneden in een ondiepe ingevette ovenschaal en schuif in de oven.
Bak het geheel in 40 minuten goudbruin en rose van binnen.

Serveertip

Aan 1 kant, ongeveer in het midden opensnijden zodat de kern goed
zichtbaar is. Ook kunt u er blaadjes en stokjes bij doen. Alles wat met
de feestdagen en of speciale gelegenheid te maken heeft maakt dit
gerecht bijzonder om te zien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top