Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Courgetti Kaas

Courgetti Kaas

Door: flepsmulweb

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-08-2018

Ingrediënten 2 personen


- 2 kleine of middelgrote courgettes. Graag gebruik ik hiervoor een groene en een gele courgette voor de kleuren
- 100 gram geraspte Kaas (als je wat magerder wilt dan 30+ kaas gebruiken)
- Olijfolie
- Zout en peper
- Italiaanse kruidenmix
- eventueel tomaat (100 gram)


Verder heb je nodig


- Spiralizer of anders een kaasschaaf en een goed mes
- Wok, koekenpan

Courgetti Kaas
Courgetti Kaas
Even de courgetti bakken om ze wat droger te krijgen
Even de courgetti bakken om ze wat droger te krijgen

Heb je echt teveel courgettes uit de moestuin dan is dit een heerlijke warme lunch met weinig calorien

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Was de courgettes
- Draai ze door de spiralizer. Heb je die niet, snijd dan met een kaasschaaf in de lengte van de courgette 5 plakjes per kant. Zo heb je de buitenkant en houdt je de zachte binnenkant over die je niet gebruikt. Snijd met een scherp mes de plakjes in mooie dunne reepjes.
- Doe wat (1 eetlepel) olijfolie in de pan en verhit die op een middelmatig vuur.
- Roerbak de courgetti tot dat ze een stuk droger zijn
- snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes of rasp 100 gram kaas
- Voeg peper en zout en de Italiaanse kruidenmix toe aan de courgetti en daarna de kaas
- Blijf roeren tot de kaas gesmolten is, voeg dan de fijngesneden basilicum toe en roerbak die even mee
- Direct opdienen.
- Als je ook nog tomaten hebt kun je die van te voren ook even in kleine stukjes snijden, bakken met wat peper en zout en dan toevoegen tegelijk met de kaas.

Tags, , ,

Serveertip

Zo moeilijk was dit niet te bedenken als je regelmatig pasta gerechten maakt :-) Je kan dit als basis gebruiken en dan eventueel ook nog geruld gehakt toevoegen.ook lekker met fijngesneden gebakken tomaat, verse basilicum, oftewel variaties genoeg.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flepsmulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top