Wulken natuur

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2018
  • Wulken natuur

    Wulken natuur

    Wulken natuur

(H)eerlijk gerecht, makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg wulken
1 rode ui
1 bosje lente-ui
40 g boter
1 Keyte (Oostends bier) of een andere blonde trippel
peper van de molen
fleur de sel

Voor de bouillon:

1 ui
1 wortel
1 stengel selder
zout
cayennepeper
enkele laurierblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de bouillon:
-Schil de wortel, pel de ui en snijd samen met de selder in grove stukken. Zet alles onder in water en breng aan de kook, kruid met zout en cayennepeper en voeg de laurierblaadjes toe. Laat 15 min koken en haal de groenten eruit.
-Kook de wulken 15 min gaar in de bouillon en haal ze eruit.

-Snijd de rode ui in ringen en de lente-ui in schuine stukjes. Doe wat boter in een mosselpot, stoof de ui en lente-ui aan en voeg de wulken toe. Blus met het bier, kruid met peper van de molen en fleur de sel.

-Schep uit in een diep bord of serveer rechtstreeks in de pot.

Bron

lekker van bij ons

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten