1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalm
  6. Zalm Chirashi

Zalm Chirashi

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2018

Ingrediënten 2 personen


2 kommen sushi rijst
2 zalmstaarten (rauwe vis)
5cm oshinko (ingelegde daikon wortel)
5 cm bosui
Tamagoyaki


Verder heb je nodig


Goed scherp mes: shashimi, deba of een goed fileermes om de zalm te snijden


Gek op sushi maar wil je eens wat anders proberen? Dan is deze rijstschotel een bijzonder lekker alternatief.
Deze versie is heel simpel, maar je kan zelf andere ingredienten toevoegen. In het Japanse schap van de Aziatische supermarkt is voldoende te vinden!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de zalmstaarten in shashimi van ca. 1 cm dik
Halveer de daikon en snij in plakken van ca. 0,5 cm dik
Snij de tamagoyaki in plakken van ca. 0,5cm dik
Hak de bosui fijn

Doe de rijst in een kom en leg daar de zalmstaart op
Voeg de daikon en de tamago toe
Garneer met bosui

Serveer met bijvoorbeeld een wakame salade (zeewiersalade)

Serveertip

Dergelijke chirashi schotels kan je gemakkelijk aanpassen.
Voeg ingredienten toe of laat ze weg.

Bron

Traditioneel Japans



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mactire404


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mactire404
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top