1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Runder stoofpotje met abdijbier uit de slowcooker

Runder stoofpotje met abdijbier uit de slowcooker

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-08-2018

Ingrediënten 5 personen


1,5 runderriblappen
3 middelgrote uien
1 flesje La Trappe dubbel
3 flinke eetlepels appel-perenstroop
3 kruidnagel
2 takjes tijm
4 laurierbladen
1 lichtbruine of witte boterham
3 dikke eetlepels grove pittige mosterd
1 plak ontbijtkoek
1 bouillonblokje
Snuf nootmuskaat
Citroenpeper
Scheut azijn
4 eetlepels bloem
Roomboter
Klein beetje allesbinder



runderstoofpotje uit de slowcooker
runderstoofpotje uit de slowcooker
Runder stoofpotje met abdijbier uit de slowcooker
Runder stoofpotje met abdijbier uit de slowcooker
Runder stoofpotje met abdijbier uit de slowcooker
Runder stoofpotje met abdijbier uit de slowcooker

Runderstoofpotje gegeten bij de abdij Koningshoeven, zo lekker dat ik dit ook graag wilde maken maar dan in de Slowcooker. Dus meerder recepten en bereidingswijze gelezen en een combi gemaaktvan vele recepten Het is heel lekker geworden maar iets minder zoet en een andere vleesstruktuur. Ik heb riblappen gebruikt, die uiteindelijk wat uit elkaar vielen. Bij de abdij was het vlees zacht en zoeter meer een compact stukje, dus denk ander vlees. Dit stoofpotje deed me lichterlijk aan zuurvlees denken
Halverwege heb ik geproefd en heb ik er ontijtkoek, een buillonblokje en 2 laurierbladen en 2 extra kruidnagels  en een flinke schep appelperenstroop en een kneep milde mosterd toegevoegd, die staan niet op de foto met ingredienten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Snipper de uien
Snijd het vlees in stukken
Besmeer de boterham dik met mosterd
Smeer de slowcooker in met olie en zet de slowcooker op hoog
Smelt de roomboter in de Braadpan en bak hierin de uien glazig
Doe de ui in de slowcooker
Doe de bloem bij het vlees en hussel het door
Smelt wat boter in de braadpan en braad het vlees in etappes rondom bruin op een middel hoog vuur, kruid het met citroenpeper.
Doe het vlees in de slowcooker en herhaal tot al het vlees bruin is en in de slowcooker zit. Bij elke etappe vlees braden heb ik weer wat roomboter toegevoegd omdat de bloem wat aanzet in de pan.
Giet het bier in de braadpan en roer het een garde het aanzetsel goed los en laat het bier heel even koken, giet het daarna in de slowcooker, azijn erbij. Roer alles even door.
De kruiden heb ik in het thee-ei gedaan en tussen het vlees gestopt. De boterham met mosterd in de pan, met de mosterdkant in op het vleesmengsel

1 uur op hoog, daarna het gerecht doorgeroerd en nog 4uur op laag. Proef het gerecht op gaarheid en smaak, breng het zo nodig nog op smaak.

Is de saus te dun dan kun je het laatste half uur de slowcooker op hoog zetten en zonder deksel laten inkoken, of je kun het wat binden of het gerecht nog in de braadpan indikken
Ik heb het na 4 uur een beetje gebonden met wat allesbinder. Bij langer pruttelen valt het vlees uit elkaar, ik moest nu al voorzichtig door roeren. Toen was het vlees echt gaar en dreigde uit elkaar te vallen. Volgende keer meer maken in de 6,5 liter slowcooker zodat het minder hard pruttelt

Serveertip

Lekker met een abdij/ trappisten biertje.
Je kunt dit gerecht met patat eten of aardappeltjes/aardappelpuree



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top