1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Paella
  5. Klassieke Paella met kokkels, mosselen en Gamba

Klassieke Paella met kokkels, mosselen en Gamba

Door: Patronpatissier

  • Spaans, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-08-2018

Ingrediënten 4 personen


3 tenen knoflook
1 sjalot, genipperd
1 rode paprika, brunoise
1 Spaanse peper, gesneden
150 gr. chorizo, brunoise
3 tomaten, brunoise
1 ltr. visboillion (Gallina Blanca)
250 gr. Bombarijst
150 gr. kippendij, grof gesneden
12 st. gamba's
250 gr. kokkels
250 gr. mosselen
1 gr. saffraan
olijfolie
Bosje bladpeterselie.


Verder heb je nodig


Paellapan


Klassiek Valencians recept, zonder "herrie" of kunstmatige smaken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de chorizo bunoise en zet aan in een beetje olijfolie samen met de kippendij, knoflook, gesnipperde sjalot en de Spaanse peper.
Voeg de paprika en gamba's toe.
Strooi de rijst erover en zet kort en stevig aan.
Visbouillion toevoegen.
Aan de kook brengen en de saffraan toevoegen.
Rustig laten garen en opnemen.
Voeg als de rijst bijna gaar is en de bouillion opgenomen heeft de schelpdieren toe.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de gesneden peterselie

Tags,

Bron

Hanos



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Patronpatissier
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top