Smokey bbq marinade (saus)

  • Internationaal, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-08-2018
  • Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

  • Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

  • Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

  • Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

  • Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

    Smokey bbq marinade (saus)

Tijdens de familie bqq wilde ik een smokey bbq marinade maken om speklapjes in te marineren.
Omdat ik daar geen recept voor kon vinden (alleen recepten van smokey bbq saus)  ben ik aan het aanpassen en ombouwen gegaan en kwam zo tot het recept van deze marinade die je ook gewoon als saus kunt gebruiken. Bovendien heb ik het zo aangepast dat het ook nog eens glutenvrij is. 2 vliegen in 1 klap dus. Eigenlijk zelfs 3 als je het goed bekijkt ;) :P

TIP: Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 kilo vlees. Behalve voor speklapjes is de marinade/saus ook lekker voor spareribs, varkenslapjes en kip.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 4 el zonnebloemolie (of olijfolie)
- 4 el tomatenketchup
- 2 el rietsuiker (of bruine basterdsuiker)
- 2 el ketjap manis
- 2 el gerookte paprikapoeder
- 2 el balsamico azijn
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- scheutje tabasco
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Pel de ui en snipper deze fijn, knijp de knoflook uit in een knoflookpers. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
- Doe de speklapjes (of ander vlees) in de marinade en marineer het minimaal enkele uren, maar liever nog een hele nacht in een goed afgesloten schaal in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten