1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Gegrilde tomaat met salsa verde

Gegrilde tomaat met salsa verde

Door: JeroenKookt

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2018

Ingrediënten 5 personen


10 middelgrote stevige tomaten
Grof zout

Voor de salsa verde
1 teen knoflook
2 ansjovis filets
sap van 1 limoen
10 blaadjes verse oregano
2 takjes verse rozemarijn
4 blaadjes verse salie
3 takjes verse tijm
2 eetlepels olijfolie
Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Vijzel voor de salsa verde of gebruik hiervoor een stafmixer


Omdat je niet alleen maar vlees wilt eten van de BBQ.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij alle knoflook, ansjovis en kruiden fijn en doe dat samen met de limoensap en olijfolie in een vijzel of keukenmachine. Doe er peper of zout bij naar smaak.
Snij de tomaatjes op deze manier doormidden en schep de halve tomaten leeg met een theelepeltje. Hou de pulp apart.
Bestrooi de halve tomaten met wat zout en laat ze even liggen.
Probeer de tomatenpulp wat fijn te maken en doe er een gelijke hoeveelheid salsa verde bij. Meng het goed door elkaar.

Gril de halve tomaatjes tot de randjes wat donkere randjes krijgt en de tomaat zacht is.
Haal de tomaatjes van de grilplaat en leg ze andersom in een kleine ovenschaal. Vul ze met het tomaat salsa verde mengsel en laat ze liggen tot ze helemaal goed warm zijn.

Tags, , ,

Bron

Https://bbq-helden.nl/recepten/gegrilde-tomaat-met-salsa-verde/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JeroenKookt
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top