Gegrilde tomaat met salsa verde

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2018

Omdat je niet alleen maar vlees wilt eten van de BBQ.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
10 middelgrote stevige tomaten
Grof zout

Voor de salsa verde
1 teen knoflook
2 ansjovis filets
sap van 1 limoen
10 blaadjes verse oregano
2 takjes verse rozemarijn
4 blaadjes verse salie
3 takjes verse tijm
2 eetlepels olijfolie
Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel voor de salsa verde of gebruik hiervoor een stafmixer

Bereidingswijze

Snij alle knoflook, ansjovis en kruiden fijn en doe dat samen met de limoensap en olijfolie in een vijzel of keukenmachine. Doe er peper of zout bij naar smaak.
Snij de tomaatjes op deze manier doormidden en schep de halve tomaten leeg met een theelepeltje. Hou de pulp apart.
Bestrooi de halve tomaten met wat zout en laat ze even liggen.
Probeer de tomatenpulp wat fijn te maken en doe er een gelijke hoeveelheid salsa verde bij. Meng het goed door elkaar.

Gril de halve tomaatjes tot de randjes wat donkere randjes krijgt en de tomaat zacht is.
Haal de tomaatjes van de grilplaat en leg ze andersom in een kleine ovenschaal. Vul ze met het tomaat salsa verde mengsel en laat ze liggen tot ze helemaal goed warm zijn.

Bron

https://bbq-helden.nl/recepten/gegrilde-tomaat-met-salsa-verde/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten